Het lijkt wel aslof de hele wereld de laatste tijd haar balans (een beetje) kwijt is. Er giert mega-veel negativiteit door de ether met berichten over de ene na de andere crisis. We hebben de ene nog niet opgelost of de volgende visie dient zich alweer aan. Of berichten over zaken waarin mensen zich ronduit hebben misdragen ten opzichte van anderen.

Ergens gaandeweg lijken we allemaal de gulden leefregel van zo’n beetje alle profeten uit de wereldgeschiedenis te zijn vergeten: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.”
Als we heel kritisch naar deze regel kijken, kunnen we wellicht stellen dat hij niet helemaal klopt. Want hoe moet je nou precies weten wat de ander wil zonder dat je daar een vraag over hebt gesteld? Maar al zouden we nou eens beginnen met het stellen van die vraag, hoeveel zou er dan veranderen…

BALANCEREN OP EEN BEEN IS AL MOEILIJK

Nog even terug naar de balans. We lijken collectief op zoek naar hoe we ons in deze tijden ten opzichte van elkaar moeten verhouden. Op zoek naar het nieuwe normaal ouzo. En in dat proces is het moeilijk de balans te houden. Balans is sowieso niet makkelijk, probeer maar eens je tanden te poetsen teerijl je op één been staat. ‘s Ochtends op je ene, ‘s avonds op je andere been. Wedden dat je het niet de hele tijd volhoudt?

Als zoiets ogenschijnlijk simpels als op één been staan al zo ingewikkeld kan zijn, hoe moet je dan al die negativiteit in de ether op een goed manier filteren? Wat misschien helpt is dit:

INVLOED

Merk je dat je je ergens heel druk over maakt? Stel jezelf dan de volgende vragen:

Vind ik dat waar ik me zo druk over maak écht, écht, écht heel belangrijk?
* Nee? Laat het dan los!
* Ja? Ga dan door naar de volgende vraag.

Heb ik hier, op dit moment, invloed op?
* Nee? Laat het dan los!
* Ja? Doe wat je moet doen, doe dat waar je invloed op hebt en laat het dán los.

Stop je tijd niet in zaken waar je geen invloed op hebt. Tijd is zo ongeveer je kostbaarste bezit. Je kunt je tijd maar een keer spenderen dus waar investeer je dan in? Ga eens na bij jezelf, heb je jouw doel scherp voor ogen? En stel je vervolgens de vraag, investeer ik ook bewust in dat doel?

Zo is het volgens mij ook met online zichtbaarheid en personal branding. Kies je voor mooie plaatjes die je vindt op Pinterest waarbij je de kosten van een professionele fotoshoot bespaart? Of kies je ervoor te investeren in jouw personal branding en storytelling en zorg je voor krachtige beelden die iets zeggen over jou en je bedrijf?

ELKE DAG OPNIEUW

Elke dag opnieuw besluit je wat je doet met je geld, je energie en je tijd. Sta jij elke dag achter de besluiten die je neemt?

Klinkt dit als muziek in je oren? Of juist als pure abracadabra? Ik help je graag jouw ‘aller-jijste-jij’ te laten zien. Bijvoorbeeld met mijn foto-jaarabonnement. Het enige wat je hoeft te doen is hier klikken en je gegevens achterlaten. Je ontvangt dan van mij een voorstel voor onze “first date”. Nu al zin in!

Spreek je snel,
Inge

Interesse in een fotoshoot?

Neem dan nu contact met me op.
Vul je gegevens in op het contactformulier en je hoort zo snel mogelijk van mij.
Wil je nu meteen weten hoe het zit? Bel me dan op +31 6 38 29 80 33.