High fives verhogen je motivatie en geven je een gevoel van kracht. Daar komt nog eens bij dat het je cortisolniveau, ook wel het stresshormoon genoemd, doet dalen. Om je dag met een flinke dosis positiviteit en energie te beginnen zou je jezelf elke dag een high five kunnen geven.

Jezelf een high five geven? Hoe dan?
Simpel: ga voor de spiegel staan, steek je hand op terwijl je in je eigen ogen kijkt en geef je spiegelbeeld een motiverende high five.

Zelfs apen doen het, elkaar een high five geven. Dat blijkt uit observaties door biologen van de Universiteit Utrecht. Het is voor sommige groepen chimpansees een uitnodiging om elkaar te vlooien. Ze houden ieder een arm in de lucht waarbij ze de hand, pols of onderarm van de ander vastgrijpen. Met de andere arm vlooien de dieren elkaar.

QUALITY TIME

Een chimpansee die de ‘vlooihandgreep’ wil doen, wacht tot hij de aandacht heeft van een ander dier en steekt dan een arm in de lucht. Het is een beetje zoals wij een van onze armen opsteken al we iemand een high five willen geven. De onderzoekers vermoeden dat dit een manier is waarop de dieren ervoor zorgen dat ze zelf ook teruggevlooid worden. Als de dieren elkaars hand vastgrijpen en elkaar aankijken, dan zijn ze compleet op elkaar gericht. De kans om dan terug gevlooid te worden is veel groter dan wanneer het ene dier de rug van de ander vlooit.

Het vlooien is belangrijk: je laten vlooien, daar spreekt vertrouwen uit. Het is puur een ritueel, want apen hebben helemaal geen vlooien, maar door het zachtjes plukken aan die haartjes komt endorfine vrij en voelen de apen zich prettig.

Vlooien is dus quality time, het is een persoonlijk onderonsje waarbij dieren compleet op elkaar gericht zijn. Net als met een high five, die voelt pas écht lekker als je het met je volledige aandacht doet. Als je all-in gaat, met alles wat je bent en hebt.

ALL-IN GAAN

All-in gaan, gaan staan voor wie je bent straalt zoveel kracht en energie uit. Maakt je mega-aantrekkelijk. Het geef je ruimte om te gaan spelen, ontdekken, leren, impact maken. Online jouw energie goed vertalen maakt echt verschil. Maar daar moet je wel wat meer voor doen, het is niet zoals face to face contact.

Maar gelukkig is daar de grenzeloze kracht van fotografie. Foto’s spiegelen jouw energie. Jij groeit en ontwikkelt je dus jouw energie ontwikkelt zich ook. Regelmatig foto’s maken legt behalve jouw energie van dat moment ook jouw groei vast. Daarmee is jezelf zichtbaar maken niet alleen iets van het ‘nu’ maar ook voor de lange termijn. Het effect van foto’s voel je jaren later nog steeds. Je ziet jouw ‘goud’, jouw potentie met je meegroeien.

Je beeldbank wordt dan ook steeds waardevoller naarmate hij groeit. Het valideert jouw verhaal, jouw expertise. Geef jouw verhaal, jouw blik op de wereld meer dimensie en maak het completer met een nieuwe, frisse set échte foto’s.

IMPACT MAKEN

Bijvoorbeeld met mijn foto-jaarabonnement “je aller-jijste-jij op beeld” waarbij je maximaal begeleid wordt om supersnel jouw beeldbank te vullen met foto’s die werken als klantmagneten. Die impact maken. Het helpt jou als ondernemer met foto’s die jouw onderscheiden vermogen uitdragen. Al na de eerste shoot beschik je over een gevarieerde selectie goede foto’s die opvallen bij jouw ideale klant.

We gaan een jaar met elkaar samenwerken, wat automatisch betekent dat we elkaar steeds beter leren kennen en al snel aan een half woord genoeg hebben. Ik ben jouw partner-in-crime die je stap voor stap beleid en je in beweging brengt. die je laat lachen en je scherp houdt. Aan het eind van het jaar heb je een beeldbank die bulkt van foto’s die jouw energie, jouw merk, jouw bedrijf laten zien op een manier die zo herkenbaar en voelbaar is dat jouw klanten zich automatisch tot je aangetrokken voelen.

Als je voelt dat dit iets voor jou is, vul hier je contactgegevens in dan gaan we met elkaar in gesprek.

Spreek je snel,
Inge

Interesse in een fotoshoot?

Neem dan nu contact met me op.
Vul je gegevens in op het contactformulier en je hoort zo snel mogelijk van mij.
Wil je nu meteen weten hoe het zit? Bel me dan op +31 6 38 29 80 33.