5 SECONDEN

‘Om je hersenen te snel af te zijn, moet je bij een beslissing binnen vijf seconden fysiek bewegen. Doe je dat niet dan neemt je brein, je innerlijke stem, het over en doe je NIETS.’

Dit is de kern van de vijf-seconden-regel van Mel Robbins. Ken jij haar, volg je haar of heb je wel eens wat van haar gelezen dan weet je vast precies waar die over gaat. Ken je haar nog niet: Robbins is een van de meest geboekte sprekers ter wereld. Haar Ted Talk waar ze deze vijf-seconden-regel uitlegde, is een slordige 20 miljoen keer bekeken op YouTube.

Iets verder inzoomen op wat die vijf-seconden-regel nou is en hoe dat werkt.

Iedereen kent het gevoel wel dat je een heel tof idee hebt én dat je jezelf er een paar seconden later al vanaf praat. Toch? Ik wel in ieder geval…

De vijf-seconden-regel vult dat gat in. In die vijf seconden tel je af van vijf naar één. Als je bij één komt, doe je wat je moet doen. Je komt in actie vóór je innerlijke stem je potentiële kracht wegneemt. Super simpel maar niet persé super makkelijk. Waarom niet makkelijk? Omdat je uit je comfortzone moet om die ideeën die je de hele dag door hebt te kunnen waarmaken. En uit je comfortzone gaan kost kracht en energie. Energie die je hersen liever niet gebruiken, zij gaan het lekkerst op je automatische piloot. En dus heb je nooit echt zin om te veranderen.

Probeer het maar eens. Zet je wekker morgenochtend een half uur vroeger en wanneer hij gaat. stap je meteen uit bed en begin je je dag. Geen gesnooze, geen uitstel. Doen. Je zult weerstand voelen, ervaren dat er een strijd losbarst in je hoofd. Je gaat de fysieke kracht voelen die nodig is om je gedrag te veranderen. Je weet ook, niemand gaat deze ‘moeilijke’ dingen voor je doen. Je zult jezelf enigszins moeten forceren om je routines te doorbreken.

Terug naar dat goede idee dat je hebt. Het popt op en als je daar binnen vijf seconden niet mee doet, neemt je brein het over. Je brein trekt aan de noodrem en vernietigt het idee. Om onze hersenen te snel af te zijn, moeten we dus binnen vijf seconden fysiek bewegen. Fysiek bewegen kan zijn erover praten, letterlijk richting je idee lopen, iets opschrijven, iets plannen, een bericht sturen of iemand een vraag stellen.

Je komt geen ideeën tekort, je doet er alleen niks mee. Je wimpelt ze af. Het gaat er niet om wat je voelt, het gaat er om wat je wilt. Als je luistert naar wat je voelt dan gebeurt er niks want je gaat er nooit echt zin in hebben om te veranderen.

Ga uit die comfortzone, uit je routines, dwing jezelf tot ongemak, ga uit je hoofd en beweeg richting jouw doel. Word nog zichtbaarder. Laat jouw ideeën, jouw verhaal, jouw bedrijf zien en val op zodat je jouw ideale klanten aantrekt. Fotografie is een middel dat zich daar bij uitstek voor leent. IEDEREEN vindt het spannen om op de foto ge gaan, vindt het een drempel en (ietwat) ongemakkelijk. Iedereen is mega-kritisch op zichzelf op foto’s. Ik ook. Ik zag altijd in één oogopslag wat er niet klopte: m’n rimpels, grijze haren, houding, rare lach, ogen die vreemd stonden… Noem maar op. Totdat ik ontdekte dat het ook anders kan.

Spontane foto’s die je ‘aller-jijste-jij’ laten zien, staan garant voor de magie van fotografie. Ik wil zoveel mogelijk ondernemers helpen de magie van fotografie voor zich te laten werken zodat zij op hun beurt een succesvol bedrijf kunnen runnen, impact kunnen maken met zijn/ haar business, een leuk leven kunnen leiden en zichzelf kunnen onderscheiden van anderen.

Ben jij een van die ondernemers? Dan is er werk aan de winkel voor ons! En in ons hoofd gaat het niet gebeuren dus… Maak de volgende fysieke beweging, klik op deze link en laat je gegevens achter.

Je ontvang dan van mij een voorstel voor onze “first date”. Nu al zin in!

Spreek je snel,

Inge

P.S.: wil je de volledige Ted Talk zien met Mel Robbins? Volg dan deze link.

Interesse in een fotoshoot?

Neem dan nu contact met me op.
Vul je gegevens in op het contactformulier en je hoort zo snel mogelijk van mij.
Wil je nu meteen weten hoe het zit? Bel me dan op +31 6 38 29 80 33.