PROFIELFOTO MAKEN

Een nieuwe, mooie profielfoto wilde Nathalie graag. Eentje die ze online, voor haar social media kanalen, kan gebruiken. Ze vroeg mij als fotograaf om die profielfoto voor haar te maken.

We hebben afgesproken in Haarlem bij haar voor de deur. Ze woont langs de Spaarne en het water en de bootjes zijn een perfecte achtergrond. Daarbij is het een plek waar zij zich goed voelt, waar ze echt kan genieten van buiten zijn. Alleen al daarom was het een plek waar ik graag met haar wilde afspreken.

KENNISMAKEN

Omdat we elkaar niet kenden heb ik – voordat ik mijn camera tevoorschijn haalde – eerst de tijd genomen om gewoon even te kletsen. Gaandeweg het gesprek bleek dat ‘vrijheid’ en ‘puur’ twee kernwaarden zijn die voor haar heel belangrijk zijn. Met die woorden in mijn achterhoofd hebben we een plekje langs het water gekozen waar we zouden beginnen met de fotoshoot.

FOTOSHOOT

Nadat Nathalie het zich comfortabel had gemaakt ben ik begonnen met fotograferen terwijl we in gesprek zijn gebleven met elkaar. De eerste foto’s hebben we gemaakt op de kade, vlakbij het schip (een oude mijnenveger van de Nederlandse Marine) van de zeeverkenners. Nathalie vertelde dat ze die boot al jaren ziet liggen maar nog nooit aan boord is geweest en dat ze er eigenlijk ook nooit iemand ziet. Ik merkte aan alles dat ze heel graag eens de boot op zou willen.

Toeval of niet maar er was die dag wél iemand aan boord! Ik heb geregeld dat we wat foto’s op de boot mochten maken. Deze onverwachte kans en het prachtige weer die dag waren cadeautjes. Het resultaat: mooie profielfoto’s waar Nathalie helemaal happy mee is.

REVIEWS

De reacties op haar social media zijn onverdeeld enthousiast: “je straalt”, “wat een prachtige foto’s”, “super gave foto’s”, “wauw” en “genietplaatjes”.

Zelf zegt ze over deze fotoshoot: “we hebben niet alleen foto’s gemaakt maar ook echt een gesprek gevoerd. Je komt zo positief en vol vertrouwen over. Je denkt in mogelijkheden en denkt mee. Dankjewel voor een gezellige en avontuurlijke ochtend”.

Ik vind het heerlijk om dit soort reacties te lezen, dat betekent dat ik mijn werk als fotograaf goed gedaan heb. Ik heb mijn opdrachtgever blij kunnen maken met – in dit geval – een mooie profielfoto waar ze volledig op haar gemak op staat. 

Portretfoto maken of zakelijke portretfoto
Portretfoto maken of zakelijke portretfoto
Portretfoto maken of zakelijke portretfoto
Portretfoto maken of zakelijke portretfoto

Interesse in een fotoshoot?

Neem dan nu contact met me op.
Vul je gegevens in op het contactformulier en je hoort zo snel mogelijk van mij.
Wil je nu meteen weten hoe het zit? Bel me dan op +31 6 38 29 80 33.