1000 REDENEN OM HET NIET TE DOEN

Het is inmiddels alweer ruim 7 jaar geleden dat ik mijn laatste werkgever vroeg om mijn contract niet te verlengen. Ik herinner het me als de dag van gisteren. Dat ik tot in al mijn haarvaten voelde dat ik niet op de goede plek zat en me druk maakte over de verkeerde dingen.

Een paar voorbeelden: ik wist dat ik er voor moest zorgen dat ik mijn – toen nog enige – dochter om 7 uur ‘s ochtends op het kinderdagverblijf moest hebben gebracht omdat ik het anders niet ging redden om ‘s avonds met haar te eten.
Ik wist dat ik een contract met mijn werkgever had voor 32 uur maar dat er eigenlijk verwacht werd dat ik 24/7 bereikbaar was.
Ik wist dat ik inhoudelijk superleuk contact had met mijn klanten en collega’s maar dat ik toch iets miste. Dat het niet 100% als mijn plek voelde.
Misschien herken je het wel. Misschien niet letterlijk dit maar het gevoeld dat je op ieder vlak in je leven niet 100% kunt geven. Niet aan je werk, niet aan je partner, niet aan je gezin of je vrienden. En dat voelt niet lekker.

KNIKKENDE KNIEËN

Ik wist dat ik zwanger was van de tweede en dat ik het echt niet makkelijk voor mezelf zou maken als ik op dat moment zou vragen om mijn contract niet te verlengen. Ik had toch een leuke baan met een goed salaris? Ik had het toch behoorlijk goed voor elkaar met een mooi huis, leuke man en fijn gezin? Wat nou als ik mijn baan en dus ook mijn salaris op zou zeggen? Wat dan? Met een tweede op komst? Solliciteren met een dikke toeter van een buik, voor wie ben je dan heel aantrekkelijk als potentieel nieuwe werknemer? En wat zullen mensen er wel niet van zeggen?
Je begrijpt: ik kon wel 1000 redenen verzinnen om het niet te doen.

En ik had 1 reden om het wel te doen, dat was genoeg. Want ik wilde niet meer in die spagaat zitten waar ik voor mijn gevoel in zat. Dus heb ik met knikkende knieën mijn baan opgezegd, mijn tweede zwangerschap ‘succesvol afgerond’ en na de geboorte van onze tweede dochter besloten om dat ene ding waar ik altijd superveel plezier in had maar waar ik noot de tijd voor had of maakte eens écht te gaan onderzoeken: fotografie.

Life changer. Ik heb nooit eerder in mijn leven zo bewust ‘ja’ gezegd tegen het leven, liefhebben, keuzes maken, mezelf zijn, verbinden, het juiste werk doen en daar geld mee verdienen. Ik vond het (en vind het soms nog steeds) doodeng en echt niet altijd makkelijk maar ik had het niet willen missen.

KIES JIJ VOOR 1000 of 1?

En jij? Ben jij een ondernemer die durft te kiezen? Durf jij te gaan staan voor dat waar je écht heilig in gelooft? Niet voor wat je denkt dat lekker verkoopt maar staan voor datgene wat je drijft? Zeg eens eerlijk: hoe vaak laat jij je door die 1000 redenen om iets niet te doen afhouden van die ene reden om het wél te doen?

Kies jij voor die ene reden om het wel te doen? Ben jij die ondernemer die een succesvol bedrijf wil runnen, impact wil maken met je business en bovenal een leuk leven leiden? Wil jij foto’s die strategisch passen bij jouw verhaal, die werken als klantmagneten? Dan ben ik graag jouw partner-in-crime! Vul dit contactformulier in en ontvang van mij een voorstel (datum/tijd) voor onze “first date”.

Ik heb er nu al zin in! 🙂

Interesse in een fotoshoot?

Neem dan nu contact met me op.
Vul je gegevens in op het contactformulier en je hoort zo snel mogelijk van mij.
Wil je nu meteen weten hoe het zit? Bel me dan op +31 6 38 29 80 33.